fbpx Skip to main content

Aurinko paistaa ja kohta pääsee terassille! Pitkä kevät takeaway-annosten parissa painaa jo harteilla, ja moni kaipaa istumaan auringonpaisteeseen hyvän ruoan ja seuran äärelle. Mutta mihin suunnata, kun terassit täyttyvät muista samaa kaipaavista?

Päätimme koota yhteen kaikki Thoreau-ravintolat, joiden terassit aukeavat tällä viikolla! Tsekkaa alta menovinkkejä Helsingistä, Turusta, Tampereelta, Jyväskylästä, Oulusta ja Seinäjoelta.

Helsingin terassit

Chapter

Milloin: avataan 3.6.
Aukioloajat: ti-su klo 12-22

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chapter (@chapter_hki) on

Chapterin kesäterassi ja baari aukeavat! Terassille pääsee nauttimaan viiniä, cocktaileja ja ruokaa. Oman paikan saa varattua Chapterin nettisivujen kautta. Ravintola pysyy toistaiseksi kiinni, sillä tiimi kehittää sitä parhaillaan entistä paremmaksi. 

Shelter

Milloin: avataan 3.6.
Aukioloajat: ma-ti klo 15-23, la klo 12-23

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SHELTER (@shelterhki) on

Shelter avaa ravintolan ja terassin 3. kesäkuuta. Terassi täytetään saapumisjärjestyksessä, joten saavu paikalle hyvissä ajoin!

Grotesk

Milloin: avataan 3.6.
Aukioloajat: ti-pe klo 16-23, la klo 12-23

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grotesk (@groteskhelsinki) on

Groteskin supersuosittu terassi aukeaa salin ohella 3. kesäkuuta! Paikalle voi pistäytyä drinkeille tai syömään pikkupurtavaa. Terassille ei voi varata paikkoja etukäteen.

Sikke’s

Milloin: avataan 3.6.
Aukioloajat: ti-to klo 17-22, pe-la klo 17-23

Sikke’s avaa Tehtaankadulla sijaitsevan ravintolan ja terassin. Terassille ei oteta varauksia, joten se täytetään saapumisjärjestyksessä. Tarjolla on mm. herkullisia cocktaileja!

Holiday

Milloin: avataan 1.6.
Aukioloajat: ti-pe klo 16-22, la klo 12-22

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Holiday Bar (@holidaybarhelsinki) on

Holiday avaa ravintolan ja terassin heti kesäkuun alusta. Äskettäin maalattu terassi ei ota vastaan pöytävarauksia, vaan paikat Katajannokan rannasta täytetään saapumisjärjestyksessä. 

Espa

Milloin: avataan 2.6.
Aukioloajat: ti-la klo 12-20

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Espa (@espahelsinki) on

Espa avaa ovensa 2.6. sekä sisälle ravintolaan että terassille. Terassin oma menu julkaistaan samana päivänä, mutta ravintola on paljastanut listalta löytyvän mm. torin toiseksi parhaita lihapiirakoita ja uusia perunoita.

Yes Yes Yes

Milloin: avataan 1.6.

Yes Yes Yesin laajennettu ja uudelleen sisustettu terassi aukeaa heti kesäkuun alusta. Tarjolla on kesämenu, cocktaileja ja uusi viinivalikoima.

Kolmon3n

Milloin: avataan 1.6.
Aukioloajat: ma-pe klo 11-15

Ravintola Kolmon3n avaa terassin lounastunneiksi, kello 11-15. Terassille mahtuu yhteensä 8 ruokailijaa, ja paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

Penelope

Milloin: avataan 2.6.
Aukioloajat: ti-pe klo 11:30-14:00, 16:00-23:00 & la 12:00-23.00

Ravintola Penelopen aurinkoinen terassi aukeaa uuden kesämenun kanssa tiistaina, 2.6. “Olemme innoissamme, kuin vasikat kesälaitumella tai possut uudessa karsinassa tämän uudelleen avaamisen johdosta”, Hans Välimäki, Penélopen keittiömestari ja yksi omistajista kertoo ravintolan sivuilla.

Turun terassit

Ravintola Nooa

Milloin: avataan 2.6.
Aukioloajat: ma-pe klo 11-15 & 16 – 23, la klo 12-23, su klo 13-19

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Restaurant NOOA (@ravintolanooa) on

Ravintola Nooan upea kattoterassi avataan muun ravintolan ohella tiistaina, 2.6. Paikalle voi saapua kahvittelemaan tai herkuttelemaan à la carte -annosten parissa. Terassille ei oteta pöytävarauksia.

Hügge

Milloin: avataan 1.6.
Aukioloajat: ma-pe 11-23, la 12-23

Hüggen ravintola ja terassi avaavat heti kesäkuun alusta. Terassilla pääsee nauttimaan drinkkien ja ruoan parissa. 

Ravintola Göran

Milloin: avataan 1.6.
Aukioloajat (voimassa 1.-7.6.): ma klo 11-15 , ti-pe klo 11-18, la-su klo 11-18

Ravintola Göranin aurinkoinen terassi aukeaa kesäkuun 1. päivänä. Arkisin on tarjolla lounasta, viikonloppuisin kesämenu ja muina aikoina vieraita palvelee kahvila.

Tampereen terassit

Periscope

Milloin: avataan 1.6.
Aukioloajat: ma 1.6. klo 16-23, 2.-5.6. klo 12-23

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ravintola Periscope (@ravintolaperiscope) on

Periscope avaa terassin heti kesäkuun 1., ja muun ravintolan seuraavana päivänä. Upealta kattoterassilta on mahdollista varata ikioma aurinkopeti hintaan 15€/hlö/päivä. Vuokraan sisältyy lainapyyhe ja ikiomat tohvelit! Varauksen voi tehdä osoitteeseen info@ravintolaperiscope.fi 

Jyväskylän terassit

Revolution

Milloin: avataan 1.6.
Aukioloajat: ma-la klo 11-23, su klo 12-23

Revolutionin sali ja terassi ottavat taas asiakkaita vastaan heti kesäkuun alusta. Terassille ei ole erillistä varausjärjestelmää.

Seinäjoen terassit

Juurella

Milloin: avataan 4.6.
Aukioloajat: to-la klo 16-22

Juurella avaa ravintolan ja kesäterassin torstaina, 4. kesäkuuta. Alkukesän epävakaisiin säihin varautuen ravintola on varustanut terassin lämpimillä juomilla ja vilteillä.

Oulun terassit

Nallikari

Milloin: avataan 1.6.
Aukioloajat: ma-ti klo 11-22, ke-pe klo 11-23, la klo 12-23

Nallikarin ravintola ja kesäpatio avaavat ovensa heti kesäkuun alusta. Terassilla päästään nauttimaan ruoasta ja juomasta upean merellisissä tunnelmissa.