Perinteinen toimistotyö on kokenut ison myllerryksen koronapandemian seurauksena. Toimistoväen siirtyessä etätyöhön lukuisat yritykset ovat joutuneet pohtimaan, miten toimistotila ja yrityksen kulut mukautuvat poikkeusaikaan. Pienilläkin muutoksilla voi tehdä toimistoelämästä mutkattomampaa –…
Read More
Ravintola-ala on haastava: kilpailijoita riittää, kustannukset ovat korkeita, katteet pieniä ja täysin omasta toiminnasta riippumattomat tekijät, kuten sää tai vallitseva pandemia vaikuttavat vääjäämättä kannattavuuteen. Miten ravintola voisi säästää kuluissa? Tutustu…
Read More
Miltä ravintola-ala näyttää nyt, kun poikkeuksellinen vuosi on muuttanut merkittävästi ihmisten käyttäytymistä? Listasimme kahdeksan kuuminta ravintolatrendiä. 1. Nostalgista kotiruokaa Pandemia herätti suomalaisissa kaipuun tuttuun ja turvalliseen: kädet iskettiin juurileipätaikinaan ja…
Read More
Joulu on jo nurkan takana, mutta pandemia pitää maailmaa tiukasti otteessaan – pitääkö työpaikan tai ystäväporukan pikkujoulutkin siirtää hamaan tulevaisuuteen? Ei tarvitse, kunhan käytät ripauksen kekseliäisyyttä ja lisäät mukaan hyppysellisen…
Read More
VALO Hotel & Work toi Helsinkiin tänä syksynä uudenlaisen konseptin, jossa jokainen tila taipuu vähintään kahteen käyttötarkoitukseen. Juttelimme tila- ja konseptisuunnittelusta vastaavan Minna Hurmen kanssa siitä, miten VALOn arki on lähtenyt käyntiin,…
Read More
Ota hieman vettä suuhusi ja pyörittele sitä kielen päällä puolelta toiselle. Mitä tunnet ja aistit? Kysymys saattaa tuntua hieman oudolta, koska vesi on kauttaaltaan hajutonta ja mautonta. Tai ainakin sen…
Read More
Suomessa virtaava vesi on täydellisyyden ilmentymä. Avaamme hanan sitten etelässä tai pohjoisessa, saamme juomalasiin aina yhtä kirkkaan makuelämyksen. Vesi tulee hanasta heti, oli vuoden- tai vuorokaudenaika mikä tahansa. Se päihittää…
Read More
Edessä siintää kesälomakauden loppu. Joku saattaa venyttää mökkikautta etätyön merkeissä, mutta viimeistään ilmojen viiletessä paluu toimistoille tulee ajankohtaiseksi. Mielessä risteilee kysymyksiä tästä uudesta arjesta: miten, milloin, mitkä käytännöt? Kevät ja…
Read More
Kalevankadulla sijaitseva Bricco avasi ovensa maaliskuussa - ja sitten koronakevät sulki ne moneksi kuukaudeksi. Nyt kesään herännyt viinibaari houkuttelee terassintäydeltä vierailijoita, eikä loppua näy. Juttelimme omistaja Jaajo Linnonmaan kanssa viinibaarin…
Read More
Aurinko paistaa ja kohta pääsee terassille! Pitkä kevät takeaway-annosten parissa painaa jo harteilla, ja moni kaipaa istumaan auringonpaisteeseen hyvän ruoan ja seuran äärelle. Mutta mihin suunnata, kun terassit täyttyvät muista…
Read More