fbpx Skip to main content

Oletko koskaan pohtinut, miten voisit tehdä omasta työpaikastasi ekologisemman? Vihreä toimisto ei vaadi suuria harppauksia, vaan pieniä päivittäisiä ympäristötekoja. Listasimme alle viisi konkreettisesta esimerkkiä, joita noudattamalla teet toimistostasi vastuullisemman.

1. Sammuta valot

Listan ensimmäinen ympäristöteko on hurjan ilmiselvä, mutta unohtuu silti monelta. Energiankulutus on toimistojen suurin päästö. Toimisto tarvitsee energiaa toimiakseen, mutta kello viiden iskiessä energiantarve vähenee yleensä huomattavasti.

Kannusta kaikkia toimistosi työntekijöitä sammuttamaan valot, kun he lähtevät töistä – jäi taakse sitten tyhjä kerros, työhuone tai pelkkä nurkkaus. Ripusta muistutuksia valoista poistumisreittien varrelle. Kannusta myös kaikkia varmistamaan, että lähtiessä valojen lisäksi pimenee myös tietokoneen näyttö.

2. Vähennä lämpötilaa

Tyhjä toimisto ei tarvitse valoja, se on selvää. Miksi se siis tarvitsisi täysillä pauhaavan termostaatin?

Tyhjää toimistoa ei tarvitse turhaan lämmittää. Sammuta valot ja säädä lämpöä pienemmälle, kun kukaan ei ole paikalla.

Jos pystyt muuttamaan toimiston lämpötilaa, säädä sitä päivän mittaa. Työpäivän aikana termostaatti on hyvä pitää noin 21 asteessa. Päivän päättyessä lämpötilaa kannattaa kuitenkin vähentää. Kun toimisto tyhjenee, aseta termostaatti 16 asteeseen. Kun aamu koittaa, lämpöä voi taas lisätä.

Pidä mielessä, että toimisto saa aina olla hieman viileä: viileys auttaa keskittymään ja pitämään mielen virkeänä.

3. Tee lajittelusta helppoa

Lajittelu on yksi vihreän toimiston peruspylväistä. Lajittelusta ei kuitenkaan ole hyötyä, ellet saa muita osallistumaan.

Tee lajittelusta niin helppoa, että jopa kiireisimmät työntekijät ehtivät tekemään oman osansa. Laadi selkeät ohjeet ja visuaalisia esimerkkejä, jotka kouluttavat kaikkia lajittelemaan oikeaoppisesti. Ripusta ohjeet roskakorien välittömään läheisyyteen. On tärkeää, että ohjeet ovat keskeisellä paikalla, jotta ne eivät jää näkemättä.

4. Tulosta vastuullisesti

Nykyajan digitaalisessa maailmassa tulostaminen ei ole enää välttämätöntä. Pyri pitämään tulostin kylmänä aina, kun vain mahdollista. Kannusta toimistoasi hyödyntämään sähköisiä työkaluja ja e-dokumentteja sen sijaan.

Jos tulostus on yhä olennainen osa toimistosi toimintaa, voit tehdä tulostamisesta ekologisempaa. Hanki kierrätettyä tulostuspaperia, joka antaa jo käytetylle paperille uuden elämän. Ohjeista kaikkia tulostamaan kaksipuoleisesti, jotta jokainen arkki pääsee hyötykäyttöön.

5. Unohda muovipullot!

Muoviset pullot syövät säilytystilaa, luovat jätettä ja vaativat sekä jäähdytystä että kuljetusta paikasta toiseen. Niitä välttämällä säästät ympäristön lisäksi omaa aikaasi. Ota käyttöön vastuullinen ja helppohoitoinen juomaratkaisu, kuten Thoreau.

Thoreau käyttää muovipullojen sijaan lasisia pulloja, jotka pestään ja käytetään uudelleen.

Thoreau on vesijärjestelmä, joka hyödyntää toimistosi omaa hanavettä ja konepestäviä design-lasipulloja. Thoreau suodattaa ja jäähdyttää hanaveden. Yhdestä tarjoilulaitteesta saat raikasta ja kylmää vettä kuplilla tai ilman. Thoreau säästää säilytystilaa, vähentää roskan määrää ja on tyylikäs vaihtoehto esimerkiksi asiakastapaamisia varten.

Pyydä tarjous omalle toimistollesi tästä!