fbpx Skip to main content

Joulu on jo nurkan takana, mutta pandemia pitää maailmaa tiukasti otteessaan – pitääkö työpaikan tai ystäväporukan pikkujoulutkin siirtää hamaan tulevaisuuteen? Ei tarvitse, kunhan käytät ripauksen kekseliäisyyttä ja lisäät mukaan hyppysellisen leikkimieltä.

1. Luovia etäelämyksiä koko porukalle

Viisi pikkujouluideaaKun ohjelma on mukaansatempaava, ei haittaa edes se, että pikkujoulut vietetään tänä vuonna täysin etänä. Miltä kuulostaisi ohjattu vesivärikurssi tai hauska makramee-työpaja? Vai olisiko etäkokkikoulu taattu pikkujouluhitti? Ehkä tänä vuonna syvennytäänkin runojen kirjoittamiseen tai heittäydytään mindfulnessin saloihin? Webinaarimuotoinen ohjelma, johon jokainen voi osallistua omalta kotisohvaltaan, sopii niin isommille kuin pienemmille ryhmille. Luovempikin työpaja syntyy helposti, kun tarvikkeet toimitetaan hyvissä ajoin suoraan jokaisen kotiovelle.

2. Piparipaja pystyyn

Moni kokoontuu joulun alla perheen tai ystävien kesken kasaamaan piparkakkutaloa tai leipomaan joulun monenlaisia herkkuja. Mitä jos tänä jouluna pistetäänkin pystyyn etäpiparipaja? Näin se käy! Toimita tarvittavat välineet tai ostoslista jokaiselle osallistujalle ennen yhteistä koristelutuokiota. Valmiit piparkakut käyvät vallan mainiosti, mutta innokkaat leipurit voivat toki paistaa piparit itsekin ennen koristelua. Piparkakkuja voi koristella tietyn tehtävänannon, ennalta valitun teeman tai valmiin ohjeen mukaan – jokainen voi antaa myös luovuutensa kukkia vapaasti. Etäyhteydellä puuhastelu on hauskalla tavalla yhteisöllistä, vaikka jokainen omassa kotikeittiössään turvallisesti hääriikin.

3. Pikkujouluilua ulkoilmassa

Kuka sanoi, että pikkujouluja on vietettävä sisätiloissa? Ulkona riittävistä turvaväleistä huolehtiminen onnistuu, joten viehättävä luontokohde on mitä mainioin paikka rentoutua porukalla. Kauniissa luontomaisemissa reippaillessa myös mieli lepää, ja nuotion ympärillä voi vaihtaaa kuulumisia höyryävää glögiä nautiskellen. Virkistyskäyttöön tarkoitettuja luontokohteita, laavuja ja nuotiopaikkoja löytyy ympäri Suomea, joten sopiva määränpää ulkoilmapikkujouluille löytyy taatusti. Muista glögin, pipareiden ja tonttulakin lisäksi pakata mukaan myös käsidesiä tai desinfioivia kosteuspyyhkeitä ja pukeutua sään mukaisesti.

4. Virtuaaliset etäaktiviteetit

Virtuaaliset ohjelmanumerot sopivat poikkeusaikaan paremmin kuin nenä Petteri Punakuonon päähän. Tarvitaan vain kuppi kuumaa glögiä, maailmankaikkeuden kaamein joulupaita ja sopivasti seikkailumieltä! Porukalla voi selvittää vaikkapa murhamysteeriä, pelata hulvatonta tietovisaa tai ratkoa tietä ulos etäpakohuoneesta. Mitä mielikuvituksellisempien etätiimipelien parissa vierähtää helposti tovi jos toinenkin ja kaikki hoituu kätevästi videokokoussovelluksen avulla. Hauska ilta huipentuu tietenkin siihen, että kekseliän pikkujouluasu palkitaan.

5. Postia salaiselta ihailijalta

Viisi pikkujouluideaaTänä vuonna perinteiset joulukortit vaihdetaan hyvän mielen kortteihin. Tiimin jokainen jäsen saa tehtäväkseen kirjoittaa yhden kortin satunnaisesti valitulle henkilölle. Korttiin kirjoitetaan kauniita sanoja, positiivista palautetta ja yltä päältä kehuja. Kortin saaja ei kuitenkaan tiedä, kuka viestin takana on. Kun postiluukusta sitten tipahtaa vähän erilainen joulukortti, on hyvä joulumieli taattu.