fbpx Skip to main content

Kalevankadulla sijaitseva Bricco avasi ovensa maaliskuussa – ja sitten koronakevät sulki ne moneksi kuukaudeksi. Nyt kesään herännyt viinibaari houkuttelee terassintäydeltä vierailijoita, eikä loppua näy. Juttelimme omistaja Jaajo Linnonmaan kanssa viinibaarin kuulumisista ja siitä, miten Thoreau-vesijärjestelmä on tukenut vasta aloitettua toimintaa.

Viinibaari italialaisella sydämellä

Briccon tarina juontaa juurensa jo vuoteen 2017, kun pitkään Italiassa kiertäneet Heikki ja Kati Vedenoja perustivat ensimmäisen Briccon Annankadulle. Muiden joukossa sinne päätyi asiakkaaksi televisio- ja radiopersoona Jaajo Linnonmaa, joka ihastui paikkaan ensi silmäyksellä. Juttutuokio omistajien kanssa johti siihen, että toinen Bricco päätettiin avata yhteisvoimin.

Nyt Kalevankadun Briccossa kuhisee, sillä koronakevään rajoituksia on purettu ja viinibaari on päässyt elämään pitkään suunniteltua arkeaan. Kiireisellä ravintolakadulla sijaitsevassa viinibaarissa asiakaskunta vaihtuu tiuhaan, sillä moni piipahtaa nopealle lasilliselle ennen matkan jatkamista. Briccon menulta löytyy pieniä napostelulautaisia niille, jotka ehtivät istahtaa alas toviksi.

Thoreau-vesikonsepti tukee viinibaarin palvelua ja puhutteli designillaan

Viinin ja naposteltavien ohella Briccon pöytiin tarjoillaan jääkylmää Thoreau-vettä. Jaajo kertoo, että vesikonsepti valittiin taloon tukemaan asiakkaille tarjottavaa kokemusta:

“Kyllähän se luo luksuksen tunnetta, kun viinin kylkeen saa ilmaiseksi kuplavettä, leipää ja oliiviöljyä – varsinkin, jos viini on hieman kalliimpaa”, Jaajo Linnonmaa kertoo. “Syy Thoreau-vesikonseptin hankkimiseen oli myös henkilökohtainen: tykkään itse siitä, että ravintolassa tarjoillaan pöytiin ilmaista kuplavettä.”

Tyylikääksi sisustetussa Bricossa myös arvostetaan Thoreau-pullojen muotoilua. Sosialinen media on tärkeä voimavara uunituoreelle viinibaarille: kun kävijät jakavat kuvia paikan päältä, he auttavat levittämään tietoa Briccosta eteenpäin. Siihen auttaa se, että pöydistä löytyy jotain kuvaamisen arvoista. “Briccon logolla varustetut Thoreau-pullot istuvat kuviin kauniisti viinin ja muiden herkkujen ohella – ne ovat niitä pieniä asioita, jotka ratkaisevat somessa”, Jaajo huomauttaa.

Senaatintorin terassilta lounaskahvilaksi

Briccon kesä on saanut lennokkaan alun. Pitkää ja hiljaista koronakevättä seurasi ihmisryntäys, kun rajoitusten purku ja hellesäät täyttivät Briccon terassin. Nyt viinibaarille koittaa taas uusi seikkailu, sillä se valittiin yhdeksi Senaatintorin jättiterassin ravintoloista.

“On todella jännittävää olla mukana tällaisessa ison mittakaavan projektissa – varsinkin uutena ravintolana“, Jaajo Linnonmaa kommentoi. “Toivon, että säät hellivät ja terassin kävijöille maistuu oluen lisäksi myös viini!”

Briccon kesästä ei puutu menoa ja meininkiä. Miltä viinibaarin tulevaisuus näyttää, kun helteet jäävät taakse?

“Tarkoitus on, että Kalevankadun Bricco muuttuisi päiväsaikaan kahvilaksi”, Jaajo kertoo. “Kun ihmiset palaavat takaisin töihin keskustaan, pystymme alkaa tarjoilemaan tomaattikeittoa ja kahvia freesiä lounasta kaipaaville. Tällöin Thoreau-kuplavesi nousee meillä taas tärkeään rooliin.”

Kalevankadun Bricco on auki maanantaista lauantaihin klo 12:00-23:00. Jos mietit, sopisiko Thoreau-vesijärjestelmä myös teille, ota yhteyttä!