fbpx Skip to main content

Paul Tello ja Justine Caoibes

Korkeavuorenkadulla sijaitseva Paisano on Pobren takana olevan tiimin uusin pyrkimys tutustuttaa suomalaiset filippiiniläiseen ruokaan. Ravintolapäällikkö Justine Caoibes kertoo meille, kuinka hiljattain avattu ravintola tasapainottelee tutun ja tuntemattoman välillä ravintolamaailman murroksessa.

Rento ja trendikäs jatkumo Pobrelle

Paisano on avattu aikaisemmin tänä vuonna, mutta sen tarina juontaa juurensa jo vuoteen 2013. Tällöin ajatus sisarravintola Pobresta syntyi. “Helsinki oli pullollaan wingsejä ja makkaraa, joten halusimme tarjota jotain uutta”, Justine kertoo. Muutama vuosi ravintolapäivillä ja menestyneet pop-up-tapahtumat johtivat tiimin lopulta Kamppiin, jonne Pobre avattiin vuonna 2018.

Uusi Paisano on luonteva jatkumo Pobrelle, ja antaa tiimille tilan toteuttaa kaikki ne ideat, jotka eivät mahdu ravintolakortteliin. Hieman rennommaksi hengailupaikaksi suunniteltu Paisano herää henkiin lauantai-iltana. Seinänviertä koristaa näyttävä baaritiski, joka tarjoilee filippiino-otteella luotuja cocktaileja. Menu koostuu jopa tapas-henkisistä annoksista, jota maistellaan koko seurueen voimin.

Paisanon ruokalista on suunniteltu jaettavaksi. Ravintola noudattaa filippiiniläisen ruokakulttuurin perinnettä, jossa pöytäseurue jakaa annokset keskenään.

Filippiiniläistä ruokaa twistillä

Vaikka Paisano hakee inspiraatiota filippiiniläisestä ruokakulttuurista, ei ravintola miellä itseään perinteiseksi. “Twistillä” sana löytyy jo Paisanon etusivulta. Se viittaa Justinen mukaan siihen, että ruokalista on tiimin moderni tulkinta filippiiniläisestä ruokakulttuurista. “Filippiiniläinen vierailija ei välttämättä tunnista annoksia, mutta niissä käytetyt maut ovat hänelle tuttuja”, hän kertoo.

Tavoitteena on tutustuttaa suomalaiset filippiiniläiseen ruokaan maltillisesti. Justinen tiimi etsii jatkuvasti tasapainoa uusien ja tuttujen makujen välillä. Pöytiin pyritään kattamaan kokemuksellista ruokaa, joka maistuu kuitenkin sen verran kotoisalta, että sitä jää kaipaamaan uudemmankin kerran.

Vastuullinen ja kauden inspiroima

Mukana Paisanon makuelämyksissä ovat tutut Thoreau-pullot, jotka koristavat ruokasalin pöytiä. Mikä niiden rooli on modernin filippiinikeittiön arjessa?

“Pyrimme olemaan vastuullinen ja kauden inspiroima. Käytämme paikallisia raaka-aineita, kuten kalaa Ahvenanmaalta ja härkää Kuopiosta. Thoreau auttaa meitä välttämään muovipullot ja säästämään aikaa. Pobren puolella vesipullojen täyttäminen on hidasta, mutta emme ole Paisanossa ikinä kohdanneet vastaavia ongelmia Thoreaun ansiosta”, Justine kertoo.

Thoreau auttaa Paisanoa pysymään ekologisena ja palvelemaan useita asiakkaita samanaikaisesti.

Vastuullisuuden lisäksi vesikonsepti on loksahtanut osaksi Paisanon catering-palveluja. Suljettavien korkkien ansiosta Thoreau-pullot matkustavat helposti mukaan asiakkaalle, ja paksu lasi auttaa pitämään veden kylmänä. Justine antaa plussaa myös pullojen tyylikkyydestä. Varsinkin Paisanon logolla varustettuna ne ovat loistava osa ravintolan palvelukokemusta.

Paisano osana Helsingin ravintolamurrosta

Justinen kymmenvuotinen kokemus Helsingin ravintolamaailmasta kertoo, että kehityksen suunta on oikea Paisanon kaltaisille tulokkaille. “10 vuotta sitten Helsingissä syötiin pääosin pizzaa. Ravintolatarjonta on räjähtänyt, ja nykyään uusia tulokkaita ponnahtaa joka nurkasta”, hän kertoo. “Mielestäni se on hyvin positiivinen merkki: Helsinki kasvaa ja vaihtoehtoja on tarjolla koko ajan enemmän.”

Mitä Paisanon tulevaisuus pitää sisällään? Ravintolan menu on hiljattain pistetty uusiksi talvea varten. “Prosessi on ollut jännittävä! Tässä tasapaino on taas ratkaisevassa asemassa: halusimme uudistaa juuri sopivan verran, että takaisin palaaville löytyy tuttuja suosikkeja sekä uusia, kauden inspiroimia makuelämyksiä”, Justine kertoo.

Kiinnostuitko? Paisano palvelee lounaalla ja illallisen yhteydessä osoitteessa Korkeavuorenkatu 45. Justinen tiimi suosittelee varaamaan pöydän illalliseen ja varautumaan jonoihin lounaalla. Tutustu Paisanoon tarkemmin:

Ota yhteyttä, jos haluat kuulla, miten Thoreau-vesikonsepti voi auttaa sinun ravintolaasi menestymään.