fbpx Skip to main content

Korealainen ravintola Old Boy BBQ tarjoaa makuelämyksiä kaikille

Marraskuussa Ludviginkadulle avattu Old Boy BBQ on korealainen ravintola ja illanviettopaikka. Juttelimme ravintolan taustalla toimivan Hanne Honkasen kanssa Old Boy BBQ:n ihmislähtöisestä asenteesta ja innovatiivisesta menusta.

Harppaus entuudestaan tuntemattomaan korealaiseen keittiöön

Sisään astuessa näyttävä Old Boy BBQ tempaisee mukaansa. Tuntuu, kuin olisi astunut Ludviginkadulta toiseen maailmaan. Upea tila on yhdistelmä eksoottista sademetsää ja suurkaupungin neonvaloja. Iltaisin ravintola herää henkiin, musiikin valuessa kaiuttimista ja puheensorinan täyttäessä tilat.

Old Boy BBQ:n ravintolasali kylpee tunnelmavalossa

Old Boy BBQ:n tyylikkäät tilat kylpevät pehmeässä tunnelmavalossa.

Old Boy BBQ on Helsingin ravintolamaailmasta tuttujen ammattilaisten uusin intohimoprojekti. Tiimin ansioluetteloon kuuluu mm. Shelter ja Ragu. Harppaus entuudesta tuntemattomaan korealaiseen keittiöön sai inspiraation osakas Antti Asujamaan viettämästä ajasta amerikkalaisessa Koreatownissa.

Vesikonsepti Thoreau on tiimille tuttu aikaisemmista ravintoloista, joten se valittiin mukaan myös Old Boyhin. Design-pullot ovat luonteva osa ravintolan trendikästä sisustusta. Hannen tiimi on myös löytänyt vedelle veikeän käyttötarkoituksen keittiössä. “Käytämme hiilihapotettua Thoreau-vettä korealaisissa pannukakuissamme. Vedessä on niin hyvä kupla, että se tekee pannukakuista rapeita”, hän kertoo.

Osallistavia makuelämyksiä korealaisella twistillä

Old Boy BBQ korealaisvaikutteinen ravintola, joka seuraa rohkeasti omaa polkuaan. Tiimi on reissannut hakemaan inspiraatiota Etelä-Korean eri kolkista. Korealaisuuden ei kuitenkaan anneta rajoittaa, vaan Old Boy BBQ tekee menusta omannäköisensä. “Aasiassa ei esimerkiksi oikein juoda viiniä, mutta meille hyvä viinilista on tärkeä. Sen osalta olemme päässeet pelaamaan ja tekemään, mitä itse haluamme”, Hanne kertoo.

Old Boyn jaettava menu on suunniteltu antamaan tekemistä iltaa viettäville ruokailijoille. Ruoka valmistetaan hiiligrillissä ja tarjoillaan käsintehdyissä pöytägrilleissä lämpimien hiilien päältä. Pöytään putkahtaa pääruoan lisäksi aina reilusti lisukkeita. “Haluamme, että ihmisillä on täällä tekemistä ja maisteltavaa”, Hanne sanoo.

Ihmislähtöinen ravintola, johon kaikki ovat tervetulleita

Old Boy BBQ on samassa määrin illanviettopaikka kuin ravintola. Henkilökunnalle on tärkeää, että kaikki kokevat olevansa tervetulleita rentoon trendiravintolaan. “Tänne ei tarvitse tulla pönöttämään, eikä ruokaa tarvitse hotkia kiireessä”, hän sanoo. Seurueiden porina ja vauhdikas ilmapiiri nähdään osana paikan vetovoimaisuutta.

Old Boy BBQ on ravintola, johon kaikki ovat tervetulleita

Old Boy BBQ on ihmislähtöinen ravintola täynnä sydäntä. Hannen tiimi painottaa, että rentoihin tiloihin ovat kaikki tervetulleita.

Ihmislähtöisen ravintolan arvot yltävät aina tunnelmallisesta sisustuksesta henkilökuntaan, joiden viihtyvyys pidetään tärkeässä asemassa. Kun kaikilla on kivaa, välittyy hyvä fiilis myös vieraille, Hanne uskoo.

Uuden menun voimin kohti uutta vuotta

Old Boy BBQ on saanut tuulta siipiensä alle. Hanne antaa kunniaa hyvästä startista kannustavalle ilmapiirille, joka on läsnä Helsingin ravintoloitsijoiden keskuudessa. “Nykyään Helsingissä puhalletaan paljon enemmän yhteen hiileen”, Hanne kertoo. “Meilläkin on käynyt paljon alan ihmisiä syömässä. Myös kuluttajat arvostavat hyvää ruokaa ja uusia makukokemuksia entistä enemmän.”

Mitä vuodenvaihde tuo Old Boy BBQ:lle? Ravintola vaihtaa joulukuussa uuteen menuun. Menu pyritään vaihtamaan 6-8 viikon välein, jotta kauden herkut saadaan hyödynnettyä ja vakkarit pääsevät maistamaan uusia herkkuja.

Old Boy BBQ on auki maanantaista lauantaihin. Keittiö ottaa tilauksia vastaan ma-to kello 17.00-21.30 ja pe-la kello 17.00-23.30. Osoite: Ludviginkatu 3-5. Tutustu menuun täältä.

Vesikonsepti Thoreau voi auttaa myös sinun ravintolaasi menestymään. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!