fbpx Skip to main content

Joka neljäs suomalainen kokee työstressiä, kertoo Työterveyslaitos. Stressi on monen tekijän summa, ja myös työympäristö voi omalta osaltaan osallistua stressin luomiseen – tai sen lieventämiseen. Miten voit siis auttaa toimistosi työntekijöitä voimaan hyvin?

Stressin vähentäminen ei aina vaadi suuria tekoja tai investointeja. Listasimme alle 5 helppoa keinoa, joiden avulla voit taltuttaa stressin työpaikallasi!

1. Vältä sotku jo etukäteen

Sekava työympäristö aiheuttaa helposti ahdistuneisuutta. Vältä sotkun muodostuminen luomalla yhteisiä pelisääntöjä siitä, missä asioita säilytetään. Kun jokainen osaa viedä toimistotarvikkeet hyllyyn ja turhat dokumentit paperinkeräykseen, pysyvät pöydät lähtökohtaisesti siistimpinä. Jaa myös vastuuta niistä sotkuista, joita ennakointi yksinään ei auta ehkäisemään.

2. Hanki kourallinen terveyshyötyjä kasveilla

Harkitse viherkasvien lisäämistä toimistoosi, sillä ne eivät ole pelkkää kaunista katsottavaa: kasveilla on monia, jopa hieman yllättäviä terveyshyötyjä. Hiljattain The Independent uutisoi, että kasvien ilmaa puhdistavat ominaisuudet saattavat jopa vähentää sairaslomien määrää! Kasvit ovat hyväksi myös mielelle, sillä ne auttavat vähentämään stressiä ja ahdistuneisuutta.

Kasvit puhdistavat ilmaa ja saattavat täten poistaa ilmasta sairautta aiheuttavia patogeenejä, The Independent uutisoi.

3. Paranna fyysistä hyvinvointia sähköpöydillä

Fyysinen ja henkinen hyvinvointi kulkevat käsi kädessä. Työpaikka, joka auttaa pitämään kehon virkeänä tekee usein samaa myös mielelle. Sähköpöydät ovat yksi keino kannustaa toimistosi työntekijöitä pitämään huolta fyysisestä hyvinvoinnista. Pelkkä istuminen saattaa aiheuttaa ongelmia tuki- ja liikuntaelimistölle, mutta samoin myös pelkkä seisominen on haitaksi. Säädettävien pöytien avulla toimistosi työntekijät voivat vaihdella asentoa päivän mittaa, pitäen kehon (ja mielen!) tyytyväisenä.

4. Tarjoa tauoille oma paikka

Tauot ovat tärkeä osa työpäivää – varmista, että toimistosi antaa rahkeet viettää niitä tehokkaasti. Tauossa tärkeintä on, että työntekijä pystyy siirtämään ajatukset pois työnteosta, mikä voi olla haastavaa oman työpöydän ääressä. Tarjoa työntekijöille siis erillinen tila, johon he voivat siirtyä tauon ajaksi. Tehokas tauko auttaa palautumaan jo työpäivän aikana ja pitää olon energisenä töihin paluun yhteydessä.

5. Pysy virkeänä virvokkeilla

Tiesitkö, että veden puute saattaa selittää iltapäivän uupumuksen? Vesi auttaa muiden terveyshyötyjen lisäksi myös pitämään mielen virkeänä.

Vesi vanhin voitehista. Vesi auttaa muun muuassa ylläpitämään ruoansulatusta, estämään päänsärkyä ja pitämään mielen virkeänä. Koska töissä vietetään noin puolet päivästä, päivittäisestä vedensaannista tulisi siis huolehtia myös toimistolla. Thoreau-vesikonsepti auttaa tukemaan vedenjuontia, ja antaa myös toisen epäsuoran hyödyn: kun työntekijä nousee hakemaan vettä, tulee töistä otettua samalla hieman taukoa.

Haluatko tarjota työntekijöillesi raikkaan ja virkistävän tauon? Ota yhteyttä, niin kerromme, miten Thoreau-vesikonsepti sopii juuri teille!