fbpx Skip to main content

Ravintolat tarvitsevat apuamme! Ja kummallisessa arjessa voisi sanoa, että mekin tarvitsemme niitä. Iloa kun kannattaa nykyään hakea kaikkialta, mistä vain voi, ja hyvä ruoka on aina ollut varma valinta sen takaamiseksi. Sitä hyvää ruokaa on muuten edelleen kaikkialla; pitää vain tietää, mistä lähtee hakemaan. 

Tässä helpotusta etsintään: kokosimme yhteen kaikki Thoreaun kumppaniravintolat, jotka tarjoavat takeaway-annoksia tai ruokaa kotiinkuljetettuna. Matkan varrella saimme huomata, kuinka upeita kriisiajan ratkaisuja ravintolat ovat keksineet: oli se sitten tähtikokin neljän ruokalajin ruokakassi tai valmiiksi sekoitettu cocktail-mixeri, nyt kotiin toimitetaan ruokaa ehkä monipuolisemmin (ja suuremmalla sydämellä!) kuin koskaan. 

Auta paikallista ravintoloitsijaa ja tuo omaan arkeesi iloa! Tässä tärppejä Helsingistä, Tampereelta, Turusta ja Jyväskylästä:

HELSINKI

Farang

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Restaurant Farang Helsinki (@farang_helsinki) jakama julkaisu

Takeaway: osoitteessa Arkadiankatu 6, 00100 Helsinki
Kotiinkuljetus: Woltissa

Farang pakkaa takeaway-annoksia paikan päällä ja toimittaa ruokaa kotiin Wolt-appin kautta. Herkulliselta take away -menulta löytyy muun muuassa klassikoksi nimetty crispy pork & palm sugar caramel sekä kookoscurrya. Lisätietoa ja ruokalista.

Cafe Ursula

Takeaway: osoitteessa Ehrenströmintie 3, 00140 Helsinki
Kotiinkuljetus: ei tarjolla

Cafe Ursula palvelee Kaivopuiston läheisyydessä kulkevia terassin myyntiluukusta käsin. Take away -tuotteiden lisäksi mukaan saa lounasta kello 11-14:30 välillä: tarjolla on lohikeittoa ja päivittäin vaihtuva kotiruokalounas.

Chapter

Takeaway: osoitteessa Aleksanterinkatu 22, 00170 Helsinki
Kotiinkuljetus: WhatsAppilla numerosta +358 50 356 4875

Chapter pakkaa ruokaa takeaway-annoksina ja toimittaa lähialueelle (Katajanokka, Suomenlinna, Ullanlinna, Kruununhaka, Punavuori, Kamppi, Töölö, Kallio) 4€ toimitusmaksulla. Ruokalistalta löytyy mm. haudutettua porsaanposkea ja leikkisä #coronapuusti.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Oh my..! 🥰 Fresh from the oven, waiting for you. Text me maybe? +358 50 356 4875 #koronapuusti #supportyourlocal #kotiinkuljetus

Henkilön Chapter (@chapter_hki) jakama julkaisu

Demo

Takeaway: ei tarjolla
Kotiinkuljetus: ruokakassit TableOnlinen kautta

Ravintola Demo on keksinyt koronan kourissa jotain erityisen upeaa: tähtikokin ruokakassin! Kassi sisältää neljän ruokalajin yllätysmenun, menukortit sekä sommelierin viinivinkit jokaiselle ruokalajille. Mukana on kaikkea mitä kuvitella voi, aina tarkoista valmistusohjeista Demon omaan Spotify-soittolistaan, joka sinetöi illallistunnelman. Hinta on 65€ / hlö.

Taksi Helsinki toimittaa kassin 12€ hintaan seuraaville alueille: 

Hietalahti, Punavuori, Ullanlinna, Eira, Hernesaari, Katajanokka, Kruununhaka, Jätkäsaari, Ruoholahti , Lauttasaari, Töölö, Meilahti, Pasila, Kallio, Sörnäinen, Alppila, Kalasatama ja Sompasaari.

Lue lisää täältä.

Finnjävel

Takeaway: osoitteessa Helsingin Taidehalli, Ainonkatu 3, 00100 Helsinki.
Kotiinkuljetus: Woltista, Foodorasta tai WhatsAppista (katso lisätietoja).

Finnjävel on ottanut innovatiivisen otteen poikkeusoloissa, jotta jokainen halukas pääsisi syömään hyvää kotiruokaa. Tässä kaikki eri palvelut, joita ravintola tarjoaa:

  • Takeaway-annoksia: Voit tilata annoksia viikon ruokalistalta ja noutaa ne Ainonkadulta. Kotiinkuljetus onnistuu Woltin ja Foodoran kautta. Lisätietoa.
  • Täsmäiskuja pääkaupunkiseudulle: Jotta koko pääkaupunkiseutu pääsisi nauttimaan hyvästä kotiruoasta, Finnjävel tekee täsmäiskuja eri alueille hintaan 20€/annos. Tällä viikolla luvassa on lindströminpihvit ja päivän pulla. Lisätietoa.
  • Alénin menuja: kotikokeille Finnjävel tarjoaa esivalmistettuja kolmen ruokalajin menuja, jotka voi toteuttaa kotona selkeää valmistusohjetta seuraten. Hinta 45€ / henkilö + mahdollinen kuljetusmaksu. Lisätietoa.

Tämän kaiken lisäksi jokainen Finnjävelin asiakas saa nyt kahden viikon ilmaisen kokeilun Academy of Brain -palveluun, joka auttaa pitämään myös mielen terävänä. Lue lisää Finnjävelin innovatiivisesta toiminnasta täältä.

Jord

Takeaway: osoitteessa Vironkatu 8, 00170 Helsinki.
Kotiinkuljetus: täältä

Jord toimittaa tähtikokki @filiplanghoffin valmistamia annoksia suoraan kotiin. Toimitukset Lauttasaareen keskiviikkoisin, torstaisin & lauantaisin klo 17-18 sekä Kauniaisiin perjantaisin klo 17-18. Kaikki annokset tehdään rakkaudella, puhtaista ja tuoreista suomalaisista luomu raaka-aineista. Takeaway-ruoat ja kotiinkuljetukset saa tilattua kätevästi täältä.

Kamome

Takeaway: osoitteessa Pursimiehenkatu 12, 00150 Helsinki.
Kotiinkuljetus: ei tarjolla

Kamome pakkaa japanilaista kanacurrya takeaway-annoksina aikuisille ja lapsille. Annoksen hinta on 3€ alle 12-vuotiaille – muille 4€. Ideana on tukea erityisesti sulkeutuneiden koulujen oppilaita ja heidän vanhempiaan. Annoksia voi tilata Facebookin kautta tai osoitteesta info@kamome.fi.

Krog 16

Takeaway: osoitteessa Munkkisaarenkatu 16, 00150 Helsinki
Kotiinkuljetus: tiedustelut numerosta 010 336 1570

Krog 16 tarjoaa takeaway-menun, johon sisältyy artesaanipizzoja ja helposti lämmitettäviä kotiruoka-vuokia. Yli 50€ tilaukset toimitetaan resurssien mukaisesti seuraaviin paikkoihin: Munkkisaari, Hernesaari, Eira, Ullanlinna, Kaivopuisto, Punavuori, Kaartinkaupunki, Ruoholahti, Jätkäsaari. Toimitusmaksu 5€. Ruokalista löytyy täältä.

Grotesk

Takeaway: ei saatavilla
Kotiinkuljetus: Woltissa

Grotesk toimittaa ruokaa kotiin Woltin kautta tiistaista lauantaihin, kello 12-22. Ruokalistalta löytyy veikeä keksintö: valmiiksi sekoitettuja cocktail-mixereitä. Niiden avulla ruokailija saa loihdittua ravintolatasoiset drinkit myös omassa kotikeittiössä!

Noho Partners

Takeaway: tarjolla ravintolakohtaisesti
Kotiinkuljetus: Woltissa ja Foodorassa

Vaikka muutama Noho-ravintola (esim. Yes Yes Yes, ravintola Sipuli) onkin sulkenut ovensa, usean löydät Woltista ja Foodorasta. Noho Cloud Kitchen pakkailee mm. Pizzariumin pizzapaloja, Hookin wingsejä ja paljon muuta saman katon alla. Taquería El Rey taas jatkaa normaalia työntekoa keittiössään ja tarjoaa mukaan myös takeaway-annoksia. 

Pizzeria Dennis

Takeaway: osoitteissa Bulevardi 32, 00120 Helsinki ja Linnankatu 17, 20100 Turku
Kotiinkuljetus: Woltissa

Nyt löytyy valinnanvaraa, sillä Dennis pakkaa mukaan ja toimittaa kotiin kaikkia ruokalistan annoksia! Noutoannokset pyydetään tilaamaan soittamalla, jotta ravintolaan ei synny ruuhkaa. Takeaway-annokset ovat tällä hetkellä -15% alennuksessa. Lisätietoa ja ruokalistat löydät täältä.

Ravintola Kolmon3n

Takeaway: osoitteessa Kolmas Linja 11, 00530, Helsinki
Kotiinkuljetus: ei saatavilla

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Ravintola Kolmon3n (@ravintolakolmon3n) jakama julkaisu

Ravintola Kolmon3n pakkaa mukaan takeaway-annoksia. Viikon ruokalista löytyy täältä ja on saatavilla kello 19 asti. Vaihtuvien annosten lisäksi joka päivä on saatavilla kaksi klassikkoa, joilla ei voi mennä vikaan: burgereita ja sushia. 

Ravintola Penelope

Takeaway: osoitteesta Mikonkatu 9, 00100 Helsinki
Kotiinkuljetus: numerosta 050 599 35 73 tai hello@ravintolapenelope.fi

Ravintola Penelope on pistänyt pystyyn takeaway Pop Upin, jonka kaikki tuotot ohjataan työntekijöiden kriisikassaan. Yhteisöllisyyttä puhkuva tapahtuma on avoinna tiistaista perjantaihin klo 11-20 ja lauantaina kello 14-20. Ruokaa on mahdollista saada myös kotiin: 5€ toimitusmaksulla “Suomen nopein mopoautokuski Aku” tuo ne kotiovelle asti! Vaihtuvan ruokalistan löydät ravintolan Facebook-sivuilta.

Paisano

Takeaway: osoitteesta Korkeavuorenkatu 45, Helsinki
Kotiinkuljetus: Woltissa

Paisanon ruoka-annokset saat mukaan paikan päältä tai kotiin toimitettuna Woltin kautta. Hieman supistetulta menulta löytyy mm. kuhaa ja uppopaistettua kanaa filippiiniläisittäin valmistettuna.

Ravintola Wanha Mylly

Takeaway: osoitteesta Linnanrakentajantie 12, 00810 Helsinki
Kotiinkuljetus: ei saatavilla

Ravintola Wanha Mylly tarjoilee takeaway-lounasta Herttoniemessä vaihtuvan ruokalistan mukaan. Takeaway-tiedustelut pyydetään puhelimitse (09) 759 7520 tai sähköpostitse osoitteeseen vanhamylly@vanhamylly.fi.

TURKU

Ravintola Gustavo

Takeaway: ei saatavilla
Kotiinkuljetus: omien nettisivujen kautta ja Woltissa

Ravintola Gustavo toimittaa lounaan arkisin kello 11 ja 13, ja muulloin ruokaa saa kotiin Woltin kautta. Lounaskuljetus tehdään 5 kilometrin säteellä Turun keskustasta, ja sen saa tilattua suoraan ravintolasta puhelimitse (soitto/SMS) 0503266161 tai info@gustavo.fi. Ruokalistalta löytyy mm. pastaa, salaattia ja pizzaa. Lisätietoja täältä.

Ravintola Mami

Takeaway: osoitteessa Linnankatu 3, 20100 Turku
Kotiinkuljetus: ei saatavilla

Ravintola Mami pakkaa takeaway-lounaita tiistaista lauantaihin. Tilaukset voi tehdä puhelimitse, sähköpostilla tai paikan päällä Mamissa. Listalta löytyy mm. keittoja, salaatteja ja lämpimiä annoksia.

Pizzeria Dennis

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Ristorante Dennis (@dennisfood1975) jakama julkaisu

Takeaway: osoitteissa Bulevardi 32, 00120 Helsinki ja Linnankatu 17, 20100 Turku
Kotiinkuljetus: Woltissa

Nyt löytyy valinnanvaraa, sillä Dennis pakkaa mukaan ja toimittaa kotiin kaikkia ruokalistan annoksia! Noutoannokset pyydetään tilaamaan soittamalla, jotta ravintolaan ei synny ruuhkaa. Takeaway-annokset ovat tällä hetkellä -15% alennuksessa. Lisätietoa ja ruokalistat löydät täältä.

TAMPERE

Cafe Hygge

Takeaway: osoitteessa Itsenäisyydenkatu 3, 33100 Tampere
Kotiinkuljetus: ei saatavilla

Cafe Hygge pakkaa takeaway-annoksia lounaaksi. Paikalla paistetaan päivittäin myös tuoreita leivonnaisia, jotka saa kätevästi lounaan ohella mukaan. Viikon lounaslista löytyy täältä. Lounaan voi soittaa ja tilata numerosta 044 760 4944.

JYVÄSKYLÄ

Figaro

Takeaway: osoitteessa Asemakatu 2/4, 40100 Jyväskylä
Kotiinkuljetus: ei tarjolla

Figaro pakkaa takeaway-annoksia, joita voi noutaa perjantaisin klo 15-18 ja lauantaisin klo 13-16. Mukaan saa mm. tapas-lautasen! Lista saatavilla olevista annoksista löytyy täältä.