fbpx Skip to main content

Castrén & Snellman on Suomen ensimmäinen WWF Green office -sertifioitu asianajotoimisto, jonka tilat palvelevat päivittäin yli 250 työntekijää ja satoja asiakkaita. Juttelimme Conference Services Manager Paula Vaattovaaran kanssa siitä, miten ekologisuus näkyy Castrén & Snellmanin arjessa, ja miten Thoreau-vesijärjestelmä tukee toimiston arvoja.

Työntekijöille ja asiakkaille optimoidut tilat

 Castrén & Snellman on Suomen vanhin asianajotoimisto, jonka tarina juontaa juurensa vuoteen 1888. Yrityksen keskiössä on ihmislähtöinen kulttuuri, jota ajavat arvot kuten arvonanto, rohkeus ja vastuunkanto. Tänä päivänä Castrén & Snellmanilla on yli 250 työntekijää ja kolme toimistoa, joista suurin sijaitsee Helsingin Eteläesplanadilla. Täällä työskentelee myös Conference Services Manager Paula viettää päivänsä.

Eteläesplanadin toimisto palvelee kahta tärkeää käyttäjäkuntaa: asiakkaita ja usein pitkää päivää puurtavia työntekijöitä. Hiljattain remontoituja tiloja koristavat puhtaat puupinnat ja metsän henkeä puhkuvat, sammaleiset yksityiskohdat. Toimistolta löytyy muun muassa kuntosali ja kaksi kahvilaa, joista toinen tarjoilee työntekijöille silloin tällöin aamupalaa. 

Green office, Castren & Snellman

Castrén & Snellmanin kahdella kahvilalla on jotain yhteistä: molemmista löytyy Thoreau-vesihanat.

Kahviloissa kohtaamme tutun näyn: Thoreau-vesihanat. Kysymme Paulalta, miten Thoreau on loksahtanut osaksi toimiston toimintaa. Käy ilmi, että vesiratkaisu on tullut taloon toteuttamaan hyvin selkeää tarkoitusta.

Suomen ensimmäinen Green office -asianajotoimisto

Vihreät arvot ovat ajaneet Castrén & Snellmanin toimintaa jo pitkään; vuonna 2009 toimistosta tuli Suomen ensimmäinen asianajotoimisto, joka sai WWF:n Green office -sertifikaatin. Miten ekologisuus näkyy toimiston jokapäiväisessä elämässä?

Konkreettisia vihreitä tekoja toteutetaan Castrén & Snellmanilla päivittäin. Keittiössä asianajotoimisto suosii vastuullisesti tuotettua ruokaa. Punaisen lihan Paulan tiimi korvaa kasviksilla ja kalalla aina, kun se on mahdollista. Toimistossa sähkön käyttöä seurataan tarkasti, ja tulostin pyritään pitämään kylmänä. Henkilökunta pyrkii hyödyntämään julkista liikennettä taksien sijasta aina kun se on mahdollista ja kompensoi lentomatkojensa päästöjä.

Thoreau-vesikonsepti otettiin käyttöön, kun toimisto päätti lopettaa yksittäin pakattujen muovisten juomapullojen käytön. “Täytettävät juomapullot ovat meille huomattavasti ympäristöystävällisempi vaihtoehto. Aiemmin yksittäispulloja ei monesti edes juotu tyhjäksi”, Paula kertoo meille. 

Green office, Thoreau

Thoreau-vesijärjestelmä tukee Green office -konseptia, sillä se poistaa turhat muovipullot ja hyödyntää suomalaista hanavettä.

Ympäristöteot voivat myös tukea toimiston viihtyvyyttä

Castrén & Snellmanilla ekologisuutta ei toteuteta viihtyvyyden kustannuksella. Vihreä toimisto on suunniteltu toimimaan ja tukemaan sen kahta käyttäjäkuntaa mahdollisimman tehokkaasti. Parhaimmillaan vihreys tuo lisäarvoa toimiston arkeen, kuten herkullisen lähiruoan muodossa.

Thoreau-vesi on myös hyvä esimerkki ratkaisusta, joka ei ole pelkästään puhtaasti ekologinen. Ajan myötä vesikonseptista on paljastunut muita hyötyjä, kuten sen tyylikkyys, tehokkuus ja rooli osana asiakaskokemusta.

“Aina kun saamme vierailijoita, viemme neuvotteluhuoneeseen logoillamme varustetut Thoreau-pullot”, Paula kertoo. “ Meillä käy satoja asiakkaita päivittäin, joten voisi siis sanoa, että vedelle on tullut käyttöä.”

Tavoitteena ekologisempi toimisto? Säästä muovipullot Thoreau-vesijärjestelmän avulla. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!